Program – Democracy.com

 Călătorie în viitorul democrației

Începând cu Platon și făuritorii polisului, cele mai iluminate minți ale planetei au încercat constant să definească democrația și să actualizeze acest concept pentru a putea îngloba toate transformările sociale moderne.

Cum democrația este considerată să aibă un impact major asupra tuturor aspectelor vieții, proiectul Democracy.com își propune, într-o modalitate ingenioasă, să investigheze relația dintre democrație și dezvoltarea tehnologică, devoalând eventualele implicații vitale atât pentru sfera socială, cât și pentru cea politică.

Un astfel de exercițiu este menit să provoace o schimbare fundamentală a felului în care ne raportăm la mediul politic în era digitală, evidențiind capacitatea reală a tehnologiei de a modifica modul în care gândim, simțim sau ne comportăm.

Oferind o călătorie provocatoare, Democracy.com își propune să ofere răspunsuri unor întrebări cheie: Cum afectează tehnologia conceptul de democrație? Poate sfera digitală să perfecționeze și să consolideze democrațiile actuale? Reprezintă inteligența artificială o resursă utilă democrației sau sfârșitul ei? Ce mai înseamnă libertatea în era digitalizării? Cine deține puterea într-o eventuală democrație digitală și cum funcționează ea?

În concluzie, proiectul Democracy.com promite o călătorie în viitorul democrației și pune bazele unui program cuprinzător de cercetare și educație civică menit să pregătească și să familiarizeze societatea românească cu un set de concepte complexe ale căror efecte încep să crească în intensitate și semnificație.